Bring your product to market on time and within budget – join the Eurocircuits Community

Surviving-Shortages-Together-Blog-Banner-Dutch

Geachte Eurocircuits klant,

Onze missie was en is om u een snelle en betrouwbare service te bieden voor de fabricage en assemblage van prototypes en kleine serie PCBs.

Helaas hebben wij het afgelopen jaar, samen met de rest van de wereld, de supply chains op zijn kop zien staan. Door de wereldwijde schaarste vormt de sourcing van grondstoffen voor PCB productie en van componenten voor assemblage steeds een grotere uitdaging. Dit plaatst een enorme druk op onze planning en ons vermogen om steeds op tijd te leveren zoals iedereen van ons gewend is.

Productie van printplaten

Wij hebben voorzorgsmaatregelen kunnen nemen met betrekking tot de grondstoffen voor de PCB-productie door onze voorraden te vergroten en leveringscontracten af te sluiten, zodat de beschikbaarheid van onze PCB-servies voor prototypes en kleine series is gewaarborgd en de financiële gevolgen beperkt blijven.

Assemblage – beschikbaarheid van componenten

Terwijl wij voor PCB-productie een grotere voorraad grondstoffen kunnen realiseren, is dit onpraktisch wanneer het gaat over componenten omdat er zoveel soorten en variaties benodigd zijn en wij dit slechts op het moment van offerte/order ervaren. De huidige chaos in de toeleveringsketens voor componenten betekent dat onze geautomatiseerde digitale sourcing bij onze leveranciers minder betrouwbaar is. In veel gevallen moeten we de benodigde componenten handmatig sourcen, wat zeer tijdrovend is. Daar komt nog bij dat de beschikbaarheid en de prijzen van componenten voortdurend sterk schommelen, waardoor de hele elektronica-industrie het moeilijk heeft om betrouwbare toezeggingen te doen.

Dit is vandaag waarschijnlijk geen nieuws meer voor u, want elke dag verschijnen er nieuwe artikelen in de vakpers en de algemene pers waarin deze wereldwijde situatie uitvoerig is beschreven.

Onder normale omstandigheden is de doorlooptijd van de productie van printplaten meer dan voldoende om de componenten te kopen, ze te laten leveren en klaar te maken voor het assemblageproces. Tegenwoordig moeten we echter vaak lang wachten op de uiteindelijke component(en) voordat we met het assemblageproces kunnen beginnen.

Wij hebben uw hulp nodig

Om mogelijke vertragingen te helpen voorkomen, moeten u en wij nog nauwer samenwerken en er zijn manieren waarop u kunt helpen.

De beste manier is gebruik te maken van ons compontenreserveringssysteem dat wij in april hebben ingevoerd. Hiermee kunt u belangrijke onderdelen ruim van tevoren reserveren, zodat wij meer tijd hebben om ze in te kopen en op voorraad te hebben wanneer u uw bestelling plaatst, waardoor we samen vertragingen voorkomen. Overweeg aub deze service voor uw toekomstige projecten. Een andere mogelijkheid is, indien uw project dit toelaat, dat u besluit om op uw prototype een of meer onderdelen met een lange leveringstermijn niet door ons te laten plaatsen.

Laten we er samen het beste van maken.

Het Eurocircuits Team.

Be the first to read all about our news and information. Follow us on