Fire-Update-Eger-Blog Banner-Hungarian

Tisztelt Partnerünk!

2021. október 27-én, szerdán tűz ütött ki magyarországi gyárunkban, és egyelőre csak a németországi üzemünk kapacitására tudunk támaszkodni.

Köszönetünket fejezzük ki minden munkatársunknak a tűzre adott válaszlépéseikért, különösen azoknak, akik kezdetben megfékezték a tovább terjedést, mielőtt a tűzoltóság megérkezett volna. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett a tűzoltás során, aki orvosi ellátást kapott, és jól van.

Köszönjük megértésüket és támogatásukat!

Legfrissebb híreink

A teljes történet időrendben alulról felfelé haladva olvasható.

2021.11.08., 14:00 –  A dolgok kezdenek visszatérni a normál kerékvágásba.

 • Néhány kivételtől eltekintve minden megrendelés ma délután szállításra kerül, amely a közelmúltbeli tűzeset miatt késésben érintett volt.
 • Megemeltük szolgáltatásaink felületkorlátozását 500 dm2-re két rétegű megrendelések esetén, illetve 300 dm2-re többrétegű megrendeléseknél, valamint 3.000 EUR-ra emeltük a rendelhető összértéket. Ez lehetővé teszi, hogy gyáraink a héten fokozatosan visszaálljanak a normál kerékvágásba. Amennyiben ezen limiteken felül szeretne rendelni, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.
 • A teljes gyártási folyamat újra zökkenőmentesen működik, kivéve a tűzben megsemmisült gépeket (HAL és Csatlakozó aranysor), amelyeket alvállalkozókon keresztül biztosítunk. Ez 2 munkanapos extra átfutási idővel jár.

2021.11.05., 11:00 – Terveink szerint a jövő hetet lehetőségeinkhez mérten a régi menetrend szerint szeretnénk megkezdeni.

 • Újabb hétvégi műszakot szerveztünk, hogy a lehető legtöbb érintett megrendelést legyártsuk, és hogy minden újra a megszokottak szerint történjen.
 • A késésben érintett megrendelések listája jelentősen csökkent: Szerdán 533 db, csütörtökön 356 db, ma reggelre (péntek) pedig 150 megrendelést tartalmazott már csak a nyilvántartás. Reméljük, hogy a hétfő délután esedékes szállítás után ez a szám közel lesz a nullához.
 • A beültetési szolgáltatásunkat alig érinti a PCB üzem helyzete. A hiányzó alkatrészek nagyobb problémát jelentenek, mint a PCB esetleges gyártási késedelme, melyet mindig kiemelten kezelünk.

Reméljük, hogy hétfőtől az Árkalkulátor és a Visualizer minden korlátozását fel tudjuk oldani, kivéve a HAL és a Csatlakozó arany esetében szükséges hosszabb átfutási időt.

2021.11.04., 12:00 – A helyzet jelentősen javul, és keményen dolgozunk az elmaradások felszámolásán:

 • A tűzben megsemmisült gépek miatt a HAL és a Csatlakozó arany (kemény arany) gyártási lépéseit átmenetileg alvállalkozóknak adjuk át.
 • A magyarországi gyár teljesítménye meghaladta a tegnapi becslést: 238 megrendelés került kiszállításra!
 • A rendkívüli helyzet miatt késésben érintett megrendelések listája drasztikusan fogyatkozik: A tegnapi 533 db megrendelés ma reggelre 356 db-ra csökkent. Ezen megrendelések kiszállítása első számú prioritásunk.
 • Ma indítjuk be vadonatúj galvánsorunkat, amelyet a nyáron telepítettünk a meglévő mellé extra sorként. Ezzel elérjük a teljes kapacitásunkat ebben a gyártási folyamatban.

A helyzet fokozatosan normalizálódik tehát a gyártásban, és reményeink szerint a hét végére minden a régi lesz, a HAL és a Csatlakozó arany számára szükséges extra átfutási idő kivételével.

2021.11.03., 16:00 – Magyarországi gyárunkban továbbra is zökkenőmentesen működik minden gyártási folyamat. Tegnap 50 újonnan megkezdett megrendelést teljes mértékben feldolgoztunk és útnak indítottunk a megrendelőknek a már folyamatban lévő megrendelések mellett. Ma ez a szám a négyszeresére nőtt, és reméljük, hogy holnap újabb termelésnövekedésről számolhatunk be.

A tűzeset és a megrendelések áramlásában bekövetkező zavar a németországi gyárunk egyébként példás működését is befolyásolta, mivel a gyárnak a saját megrendeléseit és a folyamatban lévő magyarországi megrendeléseket is teljesítenie kellett. Ezúton szeretnénk elnézést kérni minden kellemetlenségért, illetve a rendkívüli helyzet okozta esetleges késésekért. Német csapatunk 24 órás termelést folytat, hogy az ebből adódó lemaradást felszámolja.

Az Eurocircuits hírneve nagyrészt a gyártási folyamataink megbízhatóságára épül. Bízunk benne, hogy hamarosan visszaállítjuk a magas szolgáltatási színvonalunkat. Mindazonáltal az épület eredeti állapotának helyreállítása eltart még egy ideig.

2021.11.02., 13:00 – Szombat este leállítottuk a termelést a hosszúhétvégéből fennmaradó két napra, tudván, hogy az összes gyártógép mechanikus és elektromos funkciója rendben van. A mai kihívás az, hogy mindent újra üzembe helyezzünk, amihez tesztpaneleket küldünk végig a teljes gyártási folyamaton, hogy a kémiai folyamatok minőségét ellenőrizzük, illetve kiértékeljük.

Kijelenthetjük, hogy a tűzben megsemmisült gépek kivételével (HAL és csatlakozó aranysor) a gyártási folyamatot sikerült helyreállítanunk.

Szolgáltatásaink teljes választéka újra elérhető, azonban az összfelületre, illetve a végösszegre vonatkozóan limiteket szabtunk, hogy az új megrendelések ne torlódhassanak fel a még gyártásban lévő korábbi megrendelések mögött, amik elsődleges prioritást élveznek.

A nap folyamán értesítünk minden olyan ügyfelet, akik megrendelésénél késés várható.

Szolgáltatásaink tehát teljes mértékben elérhetőek, de egyelőre két rétegű PCB esetén 300 dm2 / megrendelésre, többrétegű PCB esetén 200 dm2 / megrendelésre és 2.000 EUR összértékre korlátozva. Amennyiben ezen limiteken felül szeretne rendelni, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Reméljük, hogy a következő napokban további jó hírekkel szolgálhatunk, és a jövő héten a fenti limiteket is eltörölhetjük. Addig is köszönjük mindenkinek a megértését ebben a rendkívüli helyzetben.

2021.10.30., 11:00 – A munkát szombaton még folytatjuk, de vasárnap és hétfőn (Mindenszentek) a jól megérdemelt szabadságukat töltik cégünk dolgozói.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen rövid időn belül sikerült talpra állnunk, bizonyítva, hogy valóban a legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt.

A lenti képeken látható kezdeti nehézségekből néhány nap alatt PCB üzemünkben ismét folytatható a termelés, ami óriási bátorságról és rugalmasságról tanúskodik. Bízunk benne, hogy szerdától a szokásos módon folytatódhat a gyártás, bár az épület többi részének megtisztítása több időt vesz igénybe.


2021.10.30., 10:00 – A kémiai aranysor ismét működik, így a teljes PCB gyártási folyamat helyreállt. Heuréka! A HAL és a csatlakozó aranysor hiányzik csak a folyamatból, amiket a tűzeset során végleg elvesztettünk, Ezeket új berendezésekkel kell pótolnunk. HAL német gyárunkban azonban rendelkezésre áll, csatlakozó aranyozásra pedig ideiglenes, gyors megoldást keresünk.

Production-after-fire-11

Production after the Fire


2021.10.30., 09:00 – A szombat reggel ígéretesnek tűnik:

 • A két galvánsorunk közül a régebbi teljes kapacitással és az elvárt minőségi szinten működik.
 • A nyáron telepített új és nagyobb galvánsor még némi pluszmunkát igényel, de várhatóan a jövő hét végére működni fog.
 • 3 Ledia direkt megvilágító berendezésünk üzemel, ezáltal a rajzolatfelvitel és a forrasztásgátló lakk kialakítása biztosított.
 • A forrasztásgátló lakk előkészítő soron még dolgozunk, de várhatóan délre az is működni fog.

2021.10.29., 21:00 – Gyönyörű esti kilátás az új épületünk tetejéről, mielőtt hazaindulnánk.


2021.10.29., 20:00 – A 3 Ledia közül kettő már dolgozik, így a direkt megvilágítás ismét lehetséges. Holnapra így már csak a galvánsor és a kémiai aranysor helyreállítása marad hátra. Sajnos, a HAL gépeket és a csatlakozó arany sort végleg elveszítettük, ezeket új berendezésekkel kell pótolnunk.

Ledia-DI-in-Production-after-the-Fire

Ledia DI in Production after the Fire


2021.10.29., 18:00 – Ma ismét szállítottunk megrendeléseket, továbbá néhány technológiai panel is feladásra került, melyeket német üzemünkben fogunk befejezni.

More-Shipments-after-the-Fire

More Shipments after the Fire


2021.10.29., 16:00 – A galvánsoron most 3 tesztpanel fut egy-egy rézfürdőhöz. A folyamat után elvégezhetjük a galvanizálás teljes minőségi ellenőrzését, hogy megállapítsuk, a galvanizálás minősége megfelelő ahhoz, hogy a sort beindítsuk a gyártáshoz. Holnap reggel többet fogunk tudni.


2021.10.29., 15:00 – A UCAMCO szervizmérnöke megérkezett, hogy ellenőrizze, megtisztítsa és beindítsa a Ledia direkt megvilágító gépeket, amelyekre nagy szükségünk van a rajzolatfelvitelhez és a forrasztásgátló lakk kialakításához. A mérnök első benyomása a helyzetről biztató, és jó reményeink vannak arra, hogy a 3 gépünk ma már működni fog.


2021.10.29., 12:00 – A korlátozott termelés megkezdődött.


2021.10.29., 08:00 – A takarítás folytatódik.


2021.10.29., Nagyszerű hír! – Standard pool szolgáltatásunkkal mostantól 8 réteget is tudunk ismét kínálni.

2021.10.28., 23:00 – A holnapi nap kihívásai a következők:

 • A három darab Ledia direkt megvilágító berendezésünk állapotának felmérése, amit a UCAMCO szervízmérnöke fog elvégezni.
 • Ellenőrizni, hogy szűréssel és öblítéssel meg tudjuk-e tisztítani a galvánsort, illetve a kémiai aranysort.
 • Döntést hozni az összes olyan futó megrendelés állapotáról, amelyeknél késés adódhat.
 • Ezek tehát holnap, de addig is az éjszakás műszakunk folytatja a takarítást és a munkát azokon a részlegeken, amelyek már működnek.

2021.10.28., 19:00 – Újabb részlegek kezdik meg működésüket:

 • A lézervágó ismét stencileket vág
 • A teljes mechanikai megmunkáló részleg üzemképes
 • Az elektromos tesztelés ismét működik
 • A digitális pozíciónyomtatás működik fehér színnel
 • Működik a külső réteg maratósor
 • A legtöbb tisztító- és mikromarató gép működik
 • Egy présgép működik
 • A tisztatér megtisztításra került és megfelel a követelményeknek

Munkatársaink bizakodóak, és kezdik látni a fényt az alagút végén.

2021.10.28., 15:00Újabb nagyszerű hírek! Szállításra váró megrendelések, melyeket már a tűzeset előtt befejeztünk, vagy legalább a végső mechanikai megmunkálás és/vagy a végellenőrzés megtörtént:

Shipping-orders-that-were-already-manufactured-before-the-fire

Shipping orders that were already manufactured before the fire

2021.10.28., 13:00Nagyszerű hírek! A kontúrmaró részleg működik, az itt várakozó panelek megmunkálásra kerültek, ellenőrizve lettek, és készen állnak a szállításra, vagy átkerültek a beültető üzemünkbe, ahol a beültetés hamarosan megkezdődik.

2021.10.28., 12:30 – A takarítás folytatódik, először a padlóval, hogy a már megtisztított területek ne szennyezzük be újra. Majd a falak és a technológiai berendezések egy részének tisztítását kezdjük el.

A cél az, hogy a teljes gyártási folyamat minél hamarabb beinduljon.


2021.10.28., 12:00 – Tűz által megrongált berendezések

A tűz súlyosan megrongált néhány gépet, amelyeket végleg elvesztettünk:

 • Mindkét HAL gépet és a hozzájuk tartozó felületelőkészítőket
 • A csatlakozó aranysort
 • Néhány egykamrás kemencét
 • A tűz által legjobban sújtott terület környékén levő kisebb berendezéseket

Néhány érzékeny berendezés korom- és vízkárokat szenvedett, és további szakértői vizsgálatot igényel beszállítóinktól, akárcsak a szellőző- és légkondicionáló berendezés.

2021.10.28., 10:00 – A takarítás tegnap óta nem állt le, és folytatódik az első pozitív hatásokkal a gyártásunkra:

 • A gyártáselőkészítő részleg, amely mindkét üzemünk összes gyártási dokumentációját kezeli, ma reggel óta ismét munkaképes.
 • A gyártástervezés ismét munkaképes, és a megoldást keresi hogyan tudjuk a leggyorsabban kiszállítani az aktuális megrendeléseket ügyfeleinknek.

Eközben a takarítás folytatódik. A gyártási folyamat végétől a kezdetéig takarítunk. Minden egyes gépet meg kell tisztítanunk, hogy eltávolítsuk a kormot és az esetlegesen beszivárgott vizet.

A folyamat végén lévő aktuális megrendeléseket így vélhetően rövid időn belül ki tudjuk szállítani.

A mai nap folyamán vagy holnap értesítjük azokat az ügyfeleket, akiknek a megrendelései késhetnek. Megértésüket kérjük, hiszen ez némi időt vesz igénybe, tekintettel a még gyártásban lévő megrendelések nagy számára.

2021.10.27., 22:30 – Igazán elkötelezett, éjszakába nyúlóan dolgozó munkatársaink begyüjtötték és átvitték beültető üzemünkbe az összes olyan megrendelést, amelyeknél a végellenőrzés befejeződött, hogy megkezdhessék a beültetési folyamatot.

2021.10.27., 22:00 – Beültető üzemünk, melyet nem érintett közvetlenül a tűz, újra megkezdte a termelést. A nap folyamán az áramellátást fokozatosan visszaállítottuk a teljes gyártási telephelyen (2 épület). Most, hogy az áramellátás teljesen helyreállt, a szerverek és a hálózat újra rendelkezésre áll, a beültető üzem, a berendezések és a csapat teljes mértékben kész a munkára.

Assembly-Building-(not-affected-by-the-fire)

Assembly Building-(not affected by the fire)


2021.10.27., 16:00 – IT csapatunknak sikerült újra működésbe hoznia a szervereket és a hálózat egyes részeit.

2021.10.27., 14:00 – A takarítás megkezdődik. Délután 2 óra körül az illetékes hatóságok engedélyezték a belépést az épületbe. Ahelyett, hogy a kialakult helyzet miatt búslakodnánk, munkatársaink azonnal elkezdték helyreállítani munkakörnyezetüket.


burned_Panorama1

Fire Damage-Panorama

2021.10.27., 11:00 – A vezetőség egy része a városba ment, hogy annyi por- és vízporszívót vegyen, amennyit csak talál. Hajszárítók is voltak a bevásárlólistán. Ezekkel a takarítási folyamatot azonnal meg tudjuk kezdeni, amint a belépést engedélyezik az épületbe.

2021.10.27., 10:30 – Az első fotók az üzemből2021.10.27., 10:10 – Miután a tűzoltóság korlátozott hozzáférést engedélyezett, a vezetőségünk belépett az épületbe, és jelenleg értékeli a károkat.

2021.10.27., 10:00 – Miközben online eszközeink továbbra is teljes mértékben az Ön rendelkezésére állnak, kizárólag a német gyárunkra tudunk támaszkodni. Jelenleg CSAK a PCB proto és a STANDARD pool szolgáltatásunkra tudunk megrendeléseket fogadni. Előbbit 5 munkanapos, utóbbit 7 munkanapos átfutási idővel, maximum 50 darab és legfeljebb 8 rétegű standard paraméterekkel, amelyeket németországi üzemünkben gyártunk. Ezek a nyomtatott áramköri lapok beültetéssel is rendelhetők.

2021.10.27., 01:00 – Tűzoltók akcióban